sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Luuranko

Halloween teeman mukaisesti on hyvä postata ruutuun röntgenkuva. Ollia on taas tutkittu vähän enemmän. Jälleen meillä on toimintasuunnitelma, jonka toivon tällä kertaa auttavan siihen, että oikeallakin takajalalla tulee askellettua ihan jokainen askel. 
Ollin selkäranka
Käytiin Markus Laiokselle (ihan liian pitkä aika edellisestä kerrasta). Ja taas Laios tiesi, Ollin lannealue oli taas hieman kiertynyt ja se voisi aiheuttaa kokonaankin oireilun eli oikealla takajalalla askeleen välistä jättämisen, mitä tosin edelleenkin tapahtuu vain harvoin ja silloinkin, kun remmissä on pieni veto päällä. Laios sai Ollin tasapainoa palautettua, mutta kropan täytyy hoitaa oma osansa ja uusinta käynnillä taas hienosäädetään tai tässä tapauksessa voi olla, että tarvitaan vielä useampi hoitokertakin. 

Tavoitteena on ennen kaikkea oireiden taustalla olevien syiden hoitaminen ja sitä kautta pysyvämmät hoitotulokset. - Terveysklinikka Posture / Laios

Mutta koska Olli on rakkain ja huoli on suuri niin menimme vielä Mevettiin Anu Saikku-Bäckströmille. Ihanaa, kun eläinlääkäri ymmärtää agilitykoiraa! Palpaatiolla selvisi, että Ollin polvet on kuivat, rauhoitettuna huomasi, että oikeassa aavistuksen enemmän nivelnestettä, patellat pysyvät paikoillaan ja lihastasapaino symmetrinen. Oikean takajalan veti ääriojennuksesta nopeammin pois kuin vasemman. Selässä lannerangan alussa on hyvä jousto, mutta lopussa on jännitystä. Löydös oli siis samaa kuin mitä Laios oli puhunut. 

Varmuudeksi ja vikojen poissulkemisen takia Olli röntgenkuvattiin. Riemukseni minulle todettiin, että selkä on näiden kuuden agilityvuoden jälkeenkin vielä ihan priima. Lonkat olivat siistit, tosin nivelkapselin kiinnityskohta alkoi hieman tehostua. Polvi, kinner ja varpaat olivat siistit. Oireilu on todennököisesti peräisin siis selästä, joten Laios saa hoitaa sen kuntoon. Lonkkia varten Ollille määrättiin Cartrophen-kuuri, jotta lonkat pysyvät jatkossakin hyvinä. 
Vähän pöllyissä vielä
Olli siis saa jatkaa hypytöntä elämäänsä vielä jonkin aikaa. Mutta taas elämä opettaa, oireilun syy ei välttämättä ole siinä missä se näkyy, kuten nyt oikeassa takajalassa. Onneksi on ihmisiä, jotka ovat perehtyneet pintaa syvempiin asioihin. Olli on niitä koiria, jotka reagoivat vahvasti hermostollaan, jolloin tasapainon järkkymien vaikuttaa koko kehoon, siksi Ollille osteopatio on selvästi se paras hoitomuoto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti