sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Parhaat treeninamit

Tällä hetkellä meidän suosikki treeninamit on sian sydän ja kieli. Ne on oikeesti terveellisiä, maistuvia, kiva käsitellä ja ihan kohtuullisen hintaisia. Täyslihassa on se etu jauhelihasta tehtyihin nameihin verrattuna, että se ei murene. Jauhelihanamejakin teen vielä silloin tällöin. 

Prismasta saa ihan ok hintaan tuoretta suomalaista porsaan sydäntä ja kieltä. En oikein osaa päättää kumpaa on mukavampi käsitellä, joten laitan yleensä molempia. Myös munuaista myydään, mutta se haisee niin ällöttävälle, etten sitä jaksa laittaa. 
Itse aina keitän lihat ensiksi, jolloin niitä on mukavampi käsitellä. Keittämisessä menee non 20 min.  Tämän jälkeen paloittelen ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Tässä vaiheessa makupalat ovat oikeastaan jo valmiita, mutta itse tykkään, että lihat ovat vielä liian kosteita ja siksi ikävä käsitellä. Varsinkin, kun pakastan ne vielä niin sulaessa nestettä on vieläkin enemmän.
Namit uunin menossa
Eli keittämisen ja paloittelun jälkeen laitan namit pellille ja uuniin noin 75 asteeseen noin 1-3 tunniksi, riippuen siitä kuinka paljon aikaa minulla on ja kuinka kuiviksi ne haluan. Alkuun kuivasin lihaa jopa 4 h jolloin sitä ei tarvinut edes pakastaa, mutta nykyisin tykkään, että liha jää pehmeäksi, joten tuntikin riittää.
Uunista tulleet valmiit treeninamit
Uunin jälkeen lihojen kannattaa hetken aikaa antaa jäähtyä pelillä, sen jälkeen ne voi pussittaa ja laittaa pakkaseen. Sieltä niitä on hyvä ottaa juuri ennen treeniä mukaansa. Ajomatkan ja lämppälenkin aikana ehtivät sulaa sen verran, ettei erillistä sulatustakaan tarvita. Ja kun namit on kuivattu uunissa irtoavat toisistaan jäätyneinäkin helposti. Namien lisäksi saat keittovedestä erinomaisen lisukkeen koiran ruokaan, joten kannattaa sekin purkittaa ja laittaa jääkaappiin. Kesällä käytän keitivettä treeneissä ja kisoissa koiran nesteytykseenkin. Se on herkkua!
Ollille maistuu possu treeninamina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti