maanantai 14. heinäkuuta 2014

Agirotu 2014 Janakkala

Käytiinhän me agirodussakin 5.-6.7.2014 Janakkalassa. Kisat tosin meni Ollin kanssa kontaktiestetreeniksi. Päivä oli piiiiitkä, koska ensimmäinen startti oli jo 7.30 ja viimeinen venyi iltaan asti. Pitkän päivän lisäksi oli kuuma, joten viimeisellä radalla puhti oli poissa vaikka teltassa sain hetken keskellä päivää nukuttuakin.

Ensimmäinen rata oli Viitasen käsialaa, ei mitenkään helppo. Mutta mokasin ensimmäisellä rimalla, kun jäin katsomaan, että putkeen mentäessä oli koirat ruopinu oikein urat. Tätä pohtiessa normaalilähtörutiini jotenkin unohtui, kun ajatus oli, että pitää tehdä kunnon käännös. Kutsuin Ollin ja ilmalennon aikana heilautin käsiäni ja rima tuli alas. Pienen ajatuskatkon jälkeen sain taas radan kulkemaan. Tehtiin jopa viski -ohjaus, kun mikään muu ei tuntunut luentavalta. Niin ja ne kontaktit otin sitten normaalia paremmin. Tuloksena nopein 5, ja sillähän pääsi vielä finaaliradalle.

Finaaliradan tuomaroi Bob Griffin. Ulkomaalaisille tyypilliseen tapaan alku oli vähän jännä, kun ei saanutkaan hypätä perinteisesti vain suoraan. Jännitin, että ehdinkö pers jättöön puolivalssin jälkeen, mutta sain jalat liikkeelle. Muutenkin rata sujui erittäin tehokkaasti. Ainoa moka kostautui hylyksi, kun A:n jälkeen yritin vekata, mutta tein sen liian tehokkaasti ja Olli luku sen takaakiertona.

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/2014-07-05+agirotu/2014-07-05+agirotu+medi/20140705_4MG_1140.jpg

Viimeiselle radalla en jaksanut lämmitellä senkään edestä, ja kun en lämmittele, en ole parhaimmillani, en edes pääse siihen fiilikseen. Rata näytti  tosi kivalta ja selkeältä. Tuomarina siis Ritva Herrala. Mutta jo rataan tutustuessa huomasin, että olihan siinä paljon kohtia/linjauksia mitä piti kuitenkin miettiä. Ensimmäinen virhe tuli kepeillä. Minusta syötin sen ihan järkevästi sinne, mutta videolta huomaa, että olen edellä. Loppuradan yritän saada kunnon 2on2offit, mutta ne ei onnistu ja rytmi katoaa. Viimeisillä esteillä yritän takanaleikkausta, mutta Olli ampuu putkeen kuin tykki. Miksi en sitä putkea tajunnut ja tehnyt vain valssia.Sunnuntaina olikin sitten Egon vuoro. Itse olin ristiäisissä kummina, välillä on vaan asioita laitettava tärkeysjärjestykseen. Jotta joukkue saatiin kasaan niin Petri sai mennä Daven lisäksi Egolla. Veljesten lisäksi mukana oli Ollin lähisuvusta pari muuta nuorta urosta. Ego meni hyvin ja kuunteli ohjausta, vaikka ei ennen ole noin isossa tapahtumassa ollutkaan. Kooho-möllit agirodussa. 1. osuudella Cola, toisena Dave, kolmantena Kossi ja ankkurina Ego. Ego siis kohdasta 2:20 eteenpäin. Yksi kielto virhe vain tuli :) Koko joukkue oli sijalla 10.http://mikokooiker.kuvat.fi/kuvat/2014-07-06+Agirotu/_MG_6197.JPG
Aina pitää loikata isosti. Kuvaaja Suvi Tyynismaa
2 kommenttia:

  1. Hienosti Ego menee Petrin kanssa! Harmi, ettei me päästy paikalle. Ja koska Blogger ei viimeksi hyväksynyt kommenttiani, kirjoitan sen uudelleen, edellisen postauksen hengessä: JEE! Hyvä te, onnea! Oli niin kiva saada maapallon toiselle puolelle Sannalta viestiä, että olitte onnistuneet. Jo me olemme tätä hetkeä Sannan kanssa odotelleet ja ennakoineet. ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Esa onnitteluista. Jännä loppukesä/syksy tulossa! :)
    Ja Ego on selvästi niin syttynyt agilityyn, että ohjaajalla ei ole niin väliä, kunhan pääsee tekemään!

    VastaaPoista