tiistai 11. marraskuuta 2014

Egosta ei tule huippuagilitykoiraa

Fyssari huomasi, että Ego on selästä jumissa ja jumitus tuntui muultakin kuin vain lihaperäiseltä.

Me mentiin sitten kuvauksiin. Alunperin piti odottaa siihen, että Ego on 2 vuotta, mutta nyt tarvitsin heti vastauksia. Onneksi saatiin peruutusaika niin ei montaa viikkoa tarvinnut odottaa. Ego piti elämänsä ensimmäisen virallisen agilityloman. Muut lomat ovat olleet lähinnä taukoja, kun olen reissannut Ollin kanssa. En kuitenkaan ole treenannut Egolla paljoa. Usein ollaan oltu kerran viikossa treeneissä. Juoksareiden takia treeniä on tullut nyt useammin, mutta sekin on ollut paljon vain suoraa juoksemista.


Kuvauksissa eläinlääkärinä oli oikein pätevä Juha Kallio. Egon selkä aristeli vieläkin, kun siihen koski. Kun nukutuksen vaikutus alkoi, selvisi syy jumitukseen. Kun eläinlääkäri liikutteli Egon lonkkia, ne oikein heiluivat paikoiltaan. Ne ovat siis todella löysät.

Egon kanssa vei siis voi treenata niin paljoa kuin haluaisin. Pitää koko ajan seurata onko se kunnossa ja syviä lihaksia pitää vahvistaa paljon. Ei siitä siis ole agilityurheilemaan kanssani. Onneksi Egon lihaksisto on hyvässä kunnossa ja en ole liikaa treenauttanut sitä agilityssä, niin mitään rikkoa lonkissa ei ollut. Ja onneksi voin sentään vielä höntsäillä sen kanssa ja varmaan jotain starttejakin otetaan. Katsotaan mihin sen fysiikka riittää.

Kennelliitosta tuli tulokseksi B/C. Se ei kuulosta kovin pahalta. Mutta todellisuudessa lonkat ovat löysät ja kun puhutaan agilitysta, urheilusta ja huippuna olemisesta, niin siihen siitä ei ole. Onneksi koirani on kuitenkin terve! Niin ja selkä ja kyynärät ovat oikein hyvät.


3 kommenttia:

 1. Mä olen kanssa miettinyt, jos kuvauttaisin Pörrin Juha Kalliolla. Minkä hintaiset nuo kuvat oli?

  VastaaPoista
 2. Hintavertaulussani oli edullisimmista päästä, että voin suositella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vielä näin jälkikäteen todeta, että kuvat olivatkin aavistuksen verran vinot (olisi pitänyt perehtyä tarkemmin kuvien tarkasteluun), ja toinenkin lonkka voisikin olla B tai ainakin näin myöhemmin uusintakuvauksissa selvisi.

   Poista