sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Superegon ensimmäiset startit

Mä voitin muutaman palkinnon ^_^

Vihdoin koitti aika, kun koin, että Egon kanssa voi mennä kisaamaan virallisiin kisoihin. Ei toki vielä agilityradalla, mutta hypäriä testaamaan. Eniten sen kanssa kisaamisessa jännitti sen käytös radan ulkopuolella. Ego ei ole useimmiten ystävällinen uusille koira tuttavuuksille ja etenkin jos se joutuu ahtaalle. Tamskin uudella hallilla on onneksi tilaa kentän ulkopuolella, joten tiesin, ettei ihan kiinni toisiin koiriin tarvitse mennä. Ja kun Tamskilla oli ihanasti kaksi ykkösluokan hyppyrataa tarjolla, niin päädyin testaamaan. 

Tuomarina toimi Johanna Nyberg. Ensimmäinen rata oli ihanan helppo (varsinkin kun 1-luokan radoilla en ole käynyt sitten yli 5 vuoteen). Alku hieman mietitty, kun en halunnut jättää Egoa ensimmäisessä startissaan kolmen esteen taakse. Niinpä päädyin tekemään valssin, joka oli lopulta ihan hitusen myöhässä, mitä vähän arvelinkin. Sen jälkeen vain juostiin. Omat jalat oli jälleen jännityksestä tönkköinä. On se niin eri asia alkaa uuden koiran kanssa kisaura. Vaikkaa vähän jälkeen jäinkin niin Ego hoiti homman ja osasi edetä. Näinpä saimme ensimmäisen tuloksen, ensimmäisen nollan, ensimmäisen voiton ja ensimmäisen LUVAn! 
Toinen rata oli selvästi haastavampi, puolenvaihtoja piti tehdä jo useita ja aika vaikeissa paikoissakin. Koska en ole aivan sinut Egon etenemisen/vauhdin kanssa, kun se saattaa vähän vaihdella päätin ottaa varman ratkaisun ja tehdä takanaleikkauksilla alun kaksi puolen vaihtoa. Näin en ainakana ota koiraa jaloille ja se saa itsevarmuutta etenemiseen. Takanaleikkauksia ollaan jonkin verran harjoiteltu, mutta ohjaus niiden jälkeen on ollut jotenkin haastavaa. Nyt saatiin kuitenkin eteneminen kohdilleen ja Ego teki lähes täydellisesti töitä. Radalla tuli vähän löysiä laukkoja, mutta itsevarmuuden kasvaessa kummallakin meistä niin eiköhän ne saada pois. Tälläkin radalla saimme siis hyvän nollan, jolla voitettiin! 

Tässä meidän radat videoituna:
Ihanaa, kun Ego yllätti niin positiivisesti. Se ei ole ollut eikä ole mikään helppo koira. Jospa sen käytöstä vielä vähän saisi muokattua ja kun saadaan kontaktiesteet kisakuntoon, niin olisi makeeta kisailla senkin kanssa. Se tykkää valtavasti agista ja parhaimmillaan se on juuri suorilla ja pitkillä esteväleillä. 

Väsynyt kisaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti