sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Välistävedot

On aikoja, kun agilityssä innostuu eri ohjauksista, ratakuvioista tai esteistä. Olen aina tykännyt välistävedoista, kun Ollin kanssa ne on niin helppoja ja kun kaikki ei niitä osaa ;)
Tässä kisasuorituksena Ollin tyylinäyte: 

Harvoin välistävetoja pääsee tekemään neljää perätysten kisaradalla. Mutta yhdenkin osaamisella voi helposti voittaa sadasosasekunteja. Esimerkiksi MM-kisoissa oli monta tällaista kohtaa. Tässä esimerkki maksien radalta, kohta 10-11. Kannattavinta on siis pysyä koko ajan esteiden vasemmalla puolella ja mitä 10-11 hyppyjen väliin tarvitaan? Välistävetoa.
Välistäveto ei tosiaan ole aina kahden rinnakkaisen hypyn suoritus. Alla oleva kuva on perusharjotus, jota olen treenannut niin kauan kuin se sujuu. Ja tietenkin se tulee treenata myös toiseen suuntaa. Itse ohjaan välistävedot niin, että varpaat on kohti menosuuntaa koko ajan ja vastainen käsi kertoo, että tullaan hyppyjen välistä. Vihje siitä, että koira tulee hyppyjen välistä täytyy kertoja jo ennen ponnistusta.
Perus välistävetotreeni.
Ollin kanssa en tiedä tai muista mitenkä olen treenannut välistävetojen alkeet. Nyt siihen on Egon kanssa täytynyt keskittyä uudelleen. Parasta on helpottaa treeniä. Alla on kuva tällaisesta treenipätkästä. Ohjauksesta ei tule tehdä liian monimutkaista niin, että koira pääsee itse etenemään ja saa usein palkan.
Välistävetotreenin alkeet
Välistävetoja treenatessa en palkkaa koiraa käteen. Haluan, että koira irtoo kohti suoritettavaa estettä eli otan koiraa estettä ennen kiinni vain sen verran, että saan sen halutulle puolelle ja sen jälkeen lähetän kohti seuraavaa estettä. Eipä olekaan niin helppoa 1-luokan koiran kanssa, mutta treenatessa oppii! :) Samaa treeniä voi vielä helpottaa siirtämällä yllä olevan kuvan keskimmäistä hyppyä ylöspäin tai vaikeuttaa siirtämällä sitä alaspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti