perjantai 17. huhtikuuta 2015

Ohjaustekniikkavaihtoehtoja

Tammikuussa käytyjen kisoissa sattuneen omituisen alun takia halusin vähän testailla erilaisia kääntymisiä. Myös Petteri Kermisen radoissa viime viikonloppuna oli samantaipainen aloitus. Mikä on meille se oikeasti paras. Ratapätkäksi otin saman tyyppisen käännön kuin kisojen alussakin oli ollut. 4-muurin menin siis aina niin, että koira jäi oikealle puolelleni.

Mitä eri vaihtoehtoja sinulla ja koirallasi olisi ohjata 2-3 esteväli?
Mehän sitten testailtiin (alla video). 

 

Ja kyllä se vekki on meille näköjään paras. Jokaisesta tosin otin vain yhden otoksen, joten videolta kellotus ja koiran väsyminen yms. vaikuttavat näillä sadasosilla paljonkin.  

Testasin neljää eri ohjaustekniikkaa:
- Vekkaus (vekki) 2,66 s
- Vastakääntö 2,77 s 
- Niisto 2,67 s
- Ihmisnuoli 2,74 s

Vastakäännön ongelmana varmaan minulla on, että odotan, että koira tulee vasempaan käteen ja sitten vasta lähden liikkeelle, jos liikkuisin heti niin 2-3 väli ei varmaankaan hidastuisi. Ihmisnuolen ongelma on, että pysäytän tiiviin käännöksen takia niin paljon, että vauhti hidastuu liiaksikin jo ennen estettä eli 1-2 väli on hitaampi. 

Lisäksi testasin 3-hypyn siivekkeen kierron toista kautta, jolloin 3-4 linja olisi ollut parempi. Mutta kuten arvasin, koska matkasta tulee jo paljon pidempi niin aika ei ollut niin nopea. Muurille asti kellotettuna toista kautta meni noin 4,3 s, kun muut ohjaustekniikkavaihtoehdot olivat maksimissaankin 4,0 s.

Oikein hyvä treeni, suosittelen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti