keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Voitto ja voitto

Lauantaina kisasimme Tamskin kisoissa, viimeiset kisat Tamskin tallilla. Tuomarina toimi Petteri Kerminen. Kisaradapiirokset löytävät Petterin sivuilta (11.4.2015). 

Medit aloitti C-radasta, se oli haastavin, mutta kuitenkin ihan tehtävissä. En vain keskittynyt tarpeeksi, joten ei siinä oikein onnistunut mikään ja hylkykin tuli jo 6 esteen jälkeen, kun Olli putken sijasta otti edessä olevan hypyn. 

Keräilin sitten omia fiiliksiä ja keskittymistä. Aurinko paistoi täysillä ja olisi melkein t-paidalla ulkona pärjännyt. Ja miksi mennä kisaamaan, jos ei tee töitä onnistuneen suorituksen eteen. Seuraavat kaksi rataa oli todella mukavia ja juostavia. Me juostiin. Me juostiin molemmat radat 5,05 m/s etenemällä, siis agiradat yli 5 etenemällä, aika hurjaa :) (Videot B ja A, kiitos Tanja-Maijalle videoimisesta)


Molemmista radoista tuli plussana vielä voitto :) 

Oranssit palkinnot hyvän tuomarin kunniaksi :)
Radoissa ehkä eniten jäi mietityttämään ihan yksinkertainan 180 asteen kääntyminen. Niitä oli muutamassakin paikassa, mutta tässä esimerkki A-radalta, esteet nro 9-11.
Miten ja missä ohjaisit, että koira kääntyy pussiin eikä puomille?
Ongelmana on siis, ettei koira ajaudu sinistä reittiä puomille vaan kääntyy nätisti pussiin. Jos itse liikkuu mustan rastin kohdille eli aivan 10 esteen juureen niin riittäkö rytmittänen vai pitääkö mennä vähän vielä eteenpäin, että pääsee vekkaamaan pidemmältä, vai olisiko vastakääntö sittenkin parempi tähän paikkaan? Tai mitä jos jää taaemmaksi punaisen rastin kohdalle, täältä koira kääntyy helpommin, kun itse on jo sijoittunut taakse. Lisäksi ei tule niin kiire seuraavaan kohtaan. Tähän ei tietenkään ole yhtä ainoaa oikeaa vastausta vaan sopivin tapa on kiinni koirastasi ja sinulle sopivasta ohjauksesta. Mutta tämä taitaa olla niitä asioita, joita olisi hyvä pohtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti