keskiviikko 20. elokuuta 2014

Pohjoismaiden mestaruuskisat 10.8.2014

Suomalaiset oli arvottu toiseksi eläinlääkärin tarkastukseen. Siellä piti siis olla 7.20. Tarkastuksen jälkeen sai treenata. Me ei treenattu Ollin kanssa, pohja ja esteet oli testattu jo eilen. Ysin aikaan oli vuorossa avajaiset. Semmosta pällistelyä, missä näin ensikertalainen saattoi vähän herkistyäkin.


Kisat alkoi kympiltä. Järjestyksenä minit, medit ja maxit. Kaikille oli aina omat rataprofiilit.

Me mentiin meidän joukkueen ensimmäisenä ja ensimmäisellä radalla olin siis ihan ensimmäinen koirakko. Fiilis oli järkyttävän hyvä. Me oltiin Pohjoismaiden mestaruuskisoissa! Alussa meille luotiin paineita vähän lisää, kun ei päästykään lähtemään, kun tuomari vihelsi. Onneksi Olli oli kilttiä poikaa.

Rataan kokonaisuudessaan olen tyytyväinen. Tehtiin hyvää työtä. Etenkin suoraan putkeen lähetys ja sieltä kiinniotto oli selvästi meidän juttuja. Päädyssä olleen hyppyhässäkän olisi kannattanut viedä suorilla linjoilla, kun nyt kahdeksikon, koska se oli vähän lyhyempi. Linjat olisivat varmaan olleet nopeampi vaihtoehto. Meidän kohdalla ajanottolaite ei toiminut, tai saatiin joku jäätävän hyvä aika! Mutta se mitätöitiin ja saatiin nolla hyvällä ajalla.

Tassut ristiin ja menoksi
 

 Meidän joukkue oli aivan huippu niin agilityohjaajina, koirina että persoonina <3 ! Päästiin kärkeen!

Seuraavakin agilityrata oli kiva. Rataprofiilit ylipäänsä koko kisassa oli mukavan mentäviä. Tuomarina oli kaikilla radoilla Sandra Deidda. Meille tuli 5, kun rima taas tippui. Muuten rata sujui erittäin mallikkaasti ja tehtiin nopea aika.


Ja meidän joukkue teki huippusuorituksia me VOITETTIIN medien Pohjoismaiden Mestaruus! Hyvä Suomi, hyvä me!


Viimeinen startti ratkaisi sitten vain yksilökisan. Meillä oli 5 alla, aika olisi riittänyt kärkisijaan. Radassa oli yksi kompastuskohta - koska tuuli keinu oli vaihdettu suoraan putkeen ja tämä aiheutti hienoista kiirettä. Arvokisojen tapaan lähdössä aikaa pillin vihellyksen jälkeen on vain 15 s. Kun piti ehtiä 3 esteen taakse piti ottaa vähän rivakampia askelia. Oma lähtöpaikkani ei ollut täydellinen ja jouduin korjaamaan vähän linjaan. Sitten mentiin, en muista paljoakaan. Suoran putken jälkeen sain Ollin hallintaan ja väkisin käskyttämällä sain sen esteen oikealle puolelle. Ei se nätti ollut, mutta oikein tehty rata kuitenkin! Ja nopeinkin vielä. Mutta koska meillä oli se yksi 5, niin tuloksemme oli 5 ja sillä sijoituimme 4. Taneli ja Pantse voittivat upeilla kolmella nolla radalla!

Finaalirata, keinun paikalla oli suora putki
Alla oleva kuvasarja kuvastaa hyvin pelastelutilannetta, jonka kaikki varmaan joskus ovat kokeneet: 
Outi: "Tänne päin, känny nyt!"
Outi: "Tänne nyt!" - Olli: "Ai siis mihin sä haluut, miksi ei mennä tätä?!"
Olli: "Ai tämä este näin päin!" Outi: "Jee, se tajus! ^_^ "!
... Sit jatkuu... Kotiyleisö vielä jännittää taustalla :D
Hyvä me!
Kisat olivat kerrassaan huikea kokemus. Kaikki perusasiat, järjestelyt, esteet yms. oli kunnossa, niin ei tarvinnut kuin vain kisata. Jopa pientä evästä saatiin niin Sagin kuin kisajärjestäjän puolesta. Ja Tiia ja Janne pitivät joukkueestaa erittäin hyvää huolta. Lisäksi minulla oli oma pro-avustaja Maiju mukaan. Ja kotijoukkojakin saapui kisapaikalle InterRail-matkallaan. Ja meidän medi joukkue oli huippu! Niin ja tietenkin Olli, se oli pätevä matkakoira ja se kisasi kaikesta sydämestään! <3

Kisavideot (https://www.youtube.com/watch?v=leacwQLa-40)
Agility Team medium Pohjoismaiden joukkuemestaruus 2014: Outi Harju & kooikerhondje Olli, Ville Liukka & espanjanvesikoira Ronja, Sanni Kariniemi & shelam Goa, Sanna Lehtonen & espanjanvesikoira Dia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti