sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Älä murehdi ennen kisoja

Egon kisailuissa on nyt ollut hieman vastuksia. Tiistaina 3.5 kävimme Takkujen iltakisoissa edelleen 1-luokan kisoissa. Hieman jännitti ensimmäiset ulkokisat. Miltä pohja Egosta tuntuu, mitenkä uudet kontaktipinnat sujuu, viekö hajut mennessään ja pysyykö koira ylipäänsä kentällä? Agility yllätti taas ja asiat, joita murehdin menivät oikein hyvin. Mutta uusia murheita tietenkin tuli. Ego olikin huonovointinen. Luulin sen johtuvan siitä, että sitä stressasi uusi kisapaikka tai että oli syönyt jonkin tikun, kun mökillä oli käynyt. Käytiin kuitenkin starttaamassa. Oli se vähän apea, mutta suurimmaksi syyksi laitoin uuden kentän, esteet ja hiekkapohjan. Vauhti ei ollut normaali, joten mokasin oman rytmityksen ja tuli hylky. Hypärillekin mentiin ja sama meno jatkui, sieltä tulokseksi 5. Seuraavat pari päivää menivätkin Egolla oksentaessa ja ripuloidessa. Oi, jospa olisin tajunnut jättää startit väliin, etten turhaan olisi rasittanut. Kotihoidolla mahatauti saatiin onneksi kuriin. 

Tänään käytiin kisaamassa jälleen Takkujen kisoissa. Satoi aika rankasti ja taas huoletti, että mitenkähän koira kulkee, kun sateessa treenaamista ei ole harjoiteltu. Eipä haitannut sade, eikä pohja eikä esteet olleet outoja vaan mentiin pääosin täysillä. Tosin puomi ja keinu on edelleen vähän työn alla, että ne hidastivat matkaa. Tuomarina Jari Helin. Me voitettiin molemmat startit! Ei me edelleenkään saatu puuttuvaa LUVAa, kun otin Egon kepeiltä pois ennen viimeistä väliä. Hyppyradalla saatiinkin oikein kiva nolla vaikka Egon nopea vauhti yllätti, ja olin hidas, jolloin se meinasi jäädä selän taakse putkesta tultaessa. 

Kisavideo https://youtu.be/QU5R2Uc2aYs (huomaa ensimmäisen startin huikeet sadesään kisavarusteet)

Jäi ihan todella kiva fiilis! Hyppyradalla mentiin oikeasti lujaa ja agiradalla A-esteelle tuli hieno alastulo, jossa juoksarissa takajalat on eroteltu ja osumakohta keskellä kontaktipintaa. Oppisikohan sitä pikkuhiljaa, ettei murhetiminen auta. Koskaan ei tiedä mitä tulee tapahtumaan ja vaikka tietäisikin niin auttaako murehtiminen. Täytyy mennä niillä mitä maailma tarjoaa. Treeneissä toki kannattaa valmistautua erilaisiin tilanteisiin, mutta kaikkeen ei kuitenkaan pysty valmistautumaan, joten joihinkin tilanteisiin on vain mentävä. Niin ja nautittava niistä asioista mitkä menevät hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti