perjantai 6. toukokuuta 2016

Helatorstain ulkokisat ja rusketusraidat

Nyt meilläkin on vihdoin kasassa SM-kisoihin ja MM-karsintoihin tarvittavat tulokset. Käytiin kisaamassa huhtikuun puolella Kirkkonummella, jossa tehtiin triplanolla ja nyt Tampereella tuli toinen triplanolla. Tuplat saatiin siis yllättävän helpolla!

Takkujen ulkokentällä kisat noin 22 asteen lämpötilassa olivat niin ihanat ja melkein iho paloi. Ajatella toukouun alussa tällaiset lämpötilat. Pohja tuntui oudolta, hieman raskaalta juosta, eikä pitänyt niin hyvin, ja Ollikin tuntui aika liukkaalta silakalta, kun kivet lenteli alta. 

Kari Jalonen oli tehnyt todella kivat radat. Koiralle tuli kivat linjat, ei mitään tukalia kääntöjä, ohjaukset helposti tehtävissä ja vauhti pysyi hyvänä. Lisäksi jäi pohdittavaa parista kohdasta. 

Tässä lähinnä itselleni muistiin, mutta saa muutkin treenata. Hypärillä oli kohta (alla), jossa pohdin mitä kautta 2 esteen kierrättää. Päädyin ottamaan kauempaa reittiä eli kuvassa vasemman puoleisen siivekkeen kautta, jolloin linja putki-hyppy sekä jatko hyppy-hyppy on parempi vaikka 2-hypylle tuleekin tiukempi kääntö. Moni muukin päätyi samaan. Mutta olisiko kuitenkin ollut parempi ottaa oikean puoleisen siivekkeen kautta eli olisi saanut tehdä kunnon putkijarrun..? Nyt meillä niin kuin monella muullakin putken jälkeen oli niin hirveästi vauhtia, että taipuminen 2-hypylle ei onnistunutkaan tiukasti.

Toinen kohta mitä jäin miettimään  oli agiradalla pujottelun jälkeinen osuus, jossa tein valssin 2-3 hyppyjen väliin ja otin 3 esteen kuvasta katsottuna vasemman puoleisen siivekkeen kautta. Valssi ei rytmitykseltään osunut ihan oikeaan ja sitten peitin 3-hypyn, jolloin tuli vähän liikaa kaarta. Mutta mitä jos olisinkin ohjannut 2-esteen vasemmalla kädellä pienellä rytmityksellä ohjannut 3-esteen takaa kiertoon ja tehnyt pois päin käännön? Näin en olisi peittänyt estettä 3 ja 2 esteen rytmitys olisi olltu helpompi. Rataantutustumisessa en tätä edes testannut, mutta jospa kotitreenissä. Kierrättäminen 3-esteen oikean puoleisen siivekkeen kautta oli selvästi pidempi ja siivekken pyöritys olisi vienut luultavammin selvästi enemmän aikaa.

PS. Medien kisan palkintokolmikko jokaisella radalla on alla olevassa kuvassa (hyvä Katariina+Tilli ja Kaisa+Ella!): 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti