keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Outi valmentaa

Kuten osa on jo huomannut ja jopa kokenut, olen käynyt kouluttamassa muutamilla seuroilla. Valmentaminen on haastavaa, koska koirat ja ohjaajat ovat niin erilaisia, ja niiden yhdistelmiä vielä tuplasti enemmän. Jokaisella on oma tyylinsä ja sitä täytyy muistaa kunnioittaa. Jos käy kouluttamassa vain kerran, niin silloin tärkeintä on antaa uusia ideoita, motivaatiota ja parhaimmillaan lisää taitoa ohjata ja kouluttaa koiraa. Jos koirakkoa valmentaa useammin, pystyy jo kehittelmään koirakon taitoja syvemmin ja keskittymään ongelmakohtiin.

Itse tykkään tehdä agilitysta suhteellisen yksinkertaista. Mennään kovaa ja ohjataan koira oikeille linjoille. Sitä se parhaimmillaan on, kun sitä ei sen enempää tarvitse miettiä, kun kaikki sujuu automaattisesti. Toki se vaatii kokemusta, että flow-tilaan pääsee, mutta kun jaksaa uskoa niin se onnistuuu.

Valmennuskeikat jatkuvat, niin kauan, kun tulijoita riittää. Lisäsin blogini sivuihin valmennusinfon (koulutuspalvelut). Että jos apuni kelpaa, niin ota yhteyttä :)

Toisten avulla on helpompi saavuttaa unelmansa <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti