torstai 21. toukokuuta 2015

WAO 2015 Hollanti

World Agility Open on nyt meidän osalta koettu. Kisat järjestettiin Hollannissa Ermelon pikku kaupungissa 14.-17.5.20415. Kisapaikkana oli upea hevosmaneesi, jossa meidän käytössä oli kolme kenttää, joista kaksi oli sisätiloissa. 

Me matkattiin asuntoautolla kisapaikalle. Käytiin myös Ruotsin puolella kisoissa, sieltä hehkutus vielä myöhemmin ;) 

WAO:ssa on vähän eri sääntöjä kuin perinteisissä FCI:n kisoissa. Joukkuekisan lisäksi WAO:ssa kisataan kolmesta eri yksilölajista:  Bentathlon, Biathlon ja Games. Bentathlonissa kisataan 5 radan yhteistuloksessa, virheet lasketaan sekunneiksi eli esim riman pudotus on 5 sekuntia lisäaikaa. Biathlonissa on samat säännöt, mutta vain kaksi rataa. Games onkin sitten jo mutkikaampi, kun radan saa suunnitella itse ja esteistä kerätään pisteitä. Me osallistuttiin Bentathloniin ja Biathloniin.
Pohja näytti tältä. Ulkokenttä tuntui raskaammalta aluksi, koska se oli kuiva, mutta "onneksi" satoi niin sekin parani.
Pääareena. Suomalaisten treenivuoro.
Keskiviikkona päästiin treenaamaan. Torstaiaamusta oli eläinlääkärin tarkistus, joka sisälsi lähinnä mittauksen. Ollin mitta oli nyt 39,8 cm. WAO:ssa on siis 4 koko luokkaa ja Olli on siis selvästi toiseksi pienemmissä eli 320-410 mm ja hyppii siis 400 mm rimoja. Torstana sai vielä treenata, mutta kun me olimme jo testanneet kentän keskiviikkona ne nähnyt tätä mahdollisuutta enää tarpeelliseksi vaan annoin tilaa sitä enemmän kaipaaville. Torstai-iltana oli vielä avajaiset. Tilaisuus oli juhallinen ja mukavan lyhyt niin, että pääsi hyvin fiilikseen, mutta ei vielä ehtinyt tylsistymään. 

Perjantaina kisa alkoi jo aamuvarhaisella. Kolmella radalla pyöri samaan aikaan radat ja niihin kaikkiin tutustuttiin jo heti aamusta. Se oli vähän stressaavaa. Perjantaina minulla oli 3 starttia, kaksi aamulla ja joukkuerata iltapäivällä. Launtaina oli vuorostaan 3 jo heti aamusta. Sunnuntaille jäi vain yksi finaali, kun Biathlonista karsiuduttiin hylkäyksen takia.

Kisojen ratapiirokset näkee täältä: http://www.worldagilityopen.com/courses.html

Meidän ratasuoritukset puolestaan ovat tässä

Minusta ja tuntui, että Ollistakin oli ihanaa olla taas kisaamassa isossa kehässä. Kuitenkaan homma ei sujunut niin hyvin, aina oli jokin pikku moka, unohdus tai meidän ensimmäiset kontaktivirheet! Agility ei ole niin helppoa... mutta sitäkin kiinnostavampaa.

Toisille se kuitenkin tuntuu olevan. Mahtavia suorituksia tuli nähtyä, suurin osa kyllä vasta kotona, kun kisan aikana ei ehtinyt muita paljoakaan tarkkailemaan. Tässä muutamat videot: Silvia Trkmanin suoritukset, suomalaista osaamista Ruotsin lipun alla eli Jouni Oreniuksen vauhtimenoa. Medien Pentathlonin sekä Biathlonin voittajan Kayl McCannin ja Funkee Monkee:n ratoja ei vielä löytynyt, mutta tässä taidonnäytteitä viime vuodelta

#‎wao2015‬‪ #‎waofin‬ #‎nutrolin #‎rukkapets #rukka #‎fitdog‬ #‎huom‬ #‎prodog‬

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti