lauantai 29. elokuuta 2015

Olympiastadionilla!

Hauhau järjesti 60-vuotisjuhlakseen tapahtuman Olympiastadioinille 23.8.2015. Viikonlopun huipensi kansainvälinen agilitykisa, johon oli kutsuttu 11 kunkin säkäluokan parasta koirakkoa. Ja kaiken huipuksi jaossa olis vielä 6000e, eli voittajille 1000e, toiseksi tulleille 700 e ja kolmensille 300e. Voi miksi tällaisia kisoja ei ole enempää!

Olympiastadionin luonnonnurmi, jonka pohjana oli "vihreää hiekkaa"
Eikös jokaisen urheilijan unelma ole päästä kisaamaan Olympiastadionille?!? Agilityurheilijana en tajunnut edes unelmoida tällaisesta. Minkälaiset puitteet sitten olivat, pohja oli todella hyvä, mutta kyllä osa siinä silti onnistui liukastumaan. Täydellistä pohjaa joka toimii joka kurvissa ja jarrutuksissa on siis turha hakea. Katsomo oli iso, yleisöä vähän liian vähän ja sekin oli suht hiljaista. Kannustusta oli siis vähemmän kuin muissa kansainvälisissä kisoissa.
Yleisö oli sijoitettu stadionin yhdelle sivulle
Tuomareina toimi Seppo Savikko (hyppyrata) ja Ritva Herrela (agirata). Hyppyrata vaihdettiin jokaiselle säkäluokalla ja tämä vei turhan paljon aikaa. Agirata sen sijaan oli sama. Rataprofiileihin olisin toivonut ennemän vauhtia ja jotenkin yllätyin kuinka haastavat tai mutkikkaat radat oli. Kuitenkin tuplanollia tuli ihan kohtuullisesti, joten ei ollut liian vaikea.

Olli oli täpinöissään, minäkin innoissani. Meidän matka kaatui kuitenkin jo 3 esteellä, kun kepit meni sisään 2 välistä. Hieman lohdutti, että ei oltu todellakaan ainoa koirakko, joka teki sen mokan. Hypärin jälkeen päätin kuitenkin, että nyt ollaan Olympiastadionilla ja nyt mennään agirata kunnolla! Siinäkin vähän alku oli haparointia, mutta lopussa päästiin vauhtiin. Tehtiin nolla ja oltiin medeissä tämän radan 2 sijalla. 


Tulokset yksittäisistä radoista täällä: http://www.tolleri.net/kkk/agility.php?alasivu=agitulos&id=269

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti