maanantai 8. kesäkuuta 2015

Aktiivisuuspanta koiralle

Huikeaa! Heti, kun ihmisten aktivisuusmittarit tuli niin heräsi ajatus, että voisinpa seurata myös koiraani. Ja kohta se on ehkä mahdollista... Ylen uutisissa oli juttu koiran älypannasta:

http://yle.fi/uutiset/alypanta_halyttaa_sohvaperunan_lenkille__myos_koirille_on_tulossa_aktiivisuusmittari/8052363?ref=leiki-uup

Urheilevalle koiralle panta olisi todella hyödyllinen. Tai tietenkin myös laiskalle ohjaalle, koska panta antaisi yksiselitteistä dataa niin, että lenkkeilyä ei vain voi jättää väliin.

Jo pelkästään koiran aktiivisuuden seuranta on hyödyllistä, mutta jos siihen lisätään vielä syke niin sen avulla omistaja pystyy seuraamaan, koska eläin on ylirasittunut, stressaantunut tai koska sillä on kaikki hyvin.

Ainoa mikä epäilyttää on epämääräiset säteilyt yms. joita tulee yhä enemmän kuin johdottomuus ja laitteet lisääntyvät hurjatsi.Vaikuttaako ne meihin, niin ihmisiin kuin koiriin? Vaikea asia tutkia, ehkä joskus selviää jotain.

SM-kisat on ihan kohta. Mahaa vähän aina kouraisee, kun ajattelen isompia kisoja. Ei siihen varmaan ikinä totu. Viimeistelyt alkaa olla tehtynä. Elinan treeneistä sunnuntailta saimma hyvät opit. Ja ennen kaikkea kisaamaan mennään tekemään oma suoritus!

Ajattelin, että koska kisat ovat Oulussa asti, niin kisat olisivat ehkä vähän pienemmät. Mutta ei, agilitykansa on niin ihanan aktiviista, että pohjoiseen reissataan ilman mitään mutinoita. :)


Pääsimme neljättä kertaa Tamskin joukkueeseen. Olli on 6-vuotias, ja siitä on kohta tulossa pappa. Sen pikku siro Aia tyttö on ihan valas (katso kuva: https://paistikkaa.wordpress.com/2015/06/07/paivansa-han-viettaa-mukavasti-loikoillen/) Aika menee hurjaa vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti